Política de privacitat

ESTABANELL ENERGIA – MERCATOR

Política de Privacitat: Modificada per última vegada: maig de 2018

1. Qui és el Responsable del tractament de les teves dades?
2. Com recopilem i amb quina finalitat utilitzem les teves dades?
2.1 Informació personal que ens facilites en:
2.1.1 Formularis de contacte, de consultes i amb finalitats comercials
2.1.2 El contracte de prestació de serveis o productes d’Estabanell Energia
2.1.3 En enquestes i sorteigs
2.1.4 Trucades del/al nostre servei d’atenció al client
2.2 Informació que obtenim de l’ús que fas del lloc web d’Estabanell Energia
3. Durant quan temps conservarem les dades?
4. A quins destinataris es comunicaran les dades?
5. Coneix els teus drets en relació a les dades que ens has facilitat

Aquesta Política de Privacitat s’aplica quan utilitzes els serveis d’ESTABANELL Y PAHISA MERCATOR, S.A. (en endavant, Estabanell Energia), el nostre lloc web i quan contactes amb nosaltres utilitzant els mitjans que posem a la teva disposició (telèfon, xat, correo electrònic, formularis en paper i electrònics). Quan ens facilites la teva informació personal o contractes els nostres serveis o productes, et compromets a acceptar aquesta Política de Privacitat, així com el contingut de l’Avís Legal i, en el seu cas, de la Política de Cookies.
A Estabanell Energia et proporcionem informació perquè, abans de que ens facilitis les teves dades personals, puguis accedir a la nostra Política de Privacitat i a qualsevol altre informació rellevant en matèria de Protecció de Dades.
La nostra política no s’aplica a aquells serveis que estan subjectes a polítiques de privacitat independents que no incorpora la present Política de Privacitat. Tampoc s’aplica a aquella informació que recullin tercers en altres pàgines web, inclús si aquestes es troben enllaçades a Estabanell.cat.
Estabanell Energia únicament tractarà les dades personals proporcionades pels usuaris de conformitat amb les finalitats descrites en aquesta Política i en les Condicions Generals de Contractació dels serveis contractats pels usuaris. Els usuaris del lloc web i dels serveis o productes d’Estabanell Energia son responsables de la veracitat, actualitat i exactitud de les dades que proporcionen a Estabanell Energia, considerant-se veraces, actuals i exactes les dades facilitades.

1. Qui és el Responsable del tractament de les teves dades?

ESTABANELL Y PAHISA MERCATOR, S.A. – NIF A62422720
Carrer Rec, 28, 08401, Granollers, Barcelona
900 250 260
Contacte del Delegat de Protecció de Dades: lopd@estabanell.cat

2. Com recopilem i amb quina finalitat utilitzem les teves dades?

Estabanell Energia pot recollir informació personal de les següents maneres:

2.1 Informació personal que ens facilites en:

2.1.1 Formularis de contacte, de consultes i amb finalitats comercials, com per exemple; el teu nom i cognoms, número de telèfon, adreça de correo electrònic i adreça postal. Utilitzarem les dades que ens facilitis per respondre les teves preguntes i comentaris, i per comunicar-nos amb tu respecte a les mateixes. La base legítima del tractament es el consentiment.
També podrem oferir-te, per qualsevol mitjà, informació comercial sobre serveis i productes que en cada moment comercialitzi Estabanell Energia, així com oferir-te novetats, promocions, descomptes, la participació en sorteigs i enquestes, i informació sobre esdeveniments o altres activitats relacionades o organitzades per Estabanell Energia, però únicament si ens has donat el teu consentiment per tal finalitat.

2.1.2 El contracte de prestació de serveis o productes d’Estabanell Energia, com per exemple; el teu nom i cognoms, adreça postal, DNI/Passaport/NIE, compte bancari, número de telèfon, adreça de correo electrònic. Utilitzarem aquestes dades per les següents finalitats:

(i) Gestionar la relació contractual que es deriva dels serveis o productes que tens contractats amb Estabanell Energia a nivell comptable, fiscal i administratiu.
(ii) Gestionar a nivell tècnic els teus serveis o productes.
(iii) Notificar-te incidències o qualsevol informació d’interès sobre els teus serveis o productes.
(iv) Gestionar i portar el manteniment del teu compte d’usuari del lloc web d’Estabanell Energia.
(v) Comprovar i avaluar la teva solvència financera prèviament a l’activació del servei o a la contractació del producte. En conseqüència, Estabanell Energia podrà tractar, en el seu cas, dades obtingudes de les entitats emissores d’informes respecte a la teva solvència financera o creditícia.
(vi) En cas d’impagament de tots o alguns dels serveis o productes contractats, Estabanell Energia podrà cedir les dades relatives al impagament a fitxers relatius al compliment o incompliment d’obligacions dinerària.
(vii) En compliment de la normativa fiscal i de protecció de dades, es comproven les dades de facturació facilitades pel client, consultant el servei de qualitat de dades de l’administració tributària, i es rectifiquen aquelles dades que resulten ser inexactes.
(viii) En el cas que l’interessat doni el seu consentiment explícit, elaborarem un “perfil comercial” en base a la informació facilitada en el contracte de prestació de serveis o productes i a l’obtinguda del servei de subministrament d’energia elèctrica, amb l’objectiu d’enviar-li de manera segmentada comunicacions comercials adients al seu perfil particular.
(ix) En el cas que l’interessat doni el seu consentiment explícit, utilitzarem la informació facilitada en el contracte de prestació de serveis o productes i l’obtinguda del servei de subministrament d’energia elèctrica, per realitzar anàlisi dels seus consums, amb la finalitat de proporcionar-li consells d’eficiència energètica.

La base legítima del tractament es l’execució del contracte. Resulta obligatori que ens proporcionis les teves dades personals per les finalitats anteriorment indicades, ja que en cas contrari no es podrà formalitzar el contracte de prestació de serveis o productes d’Estabanell Energia.

També podrem utilitzar aquestes dades per oferir-te, per qualsevol mitjà, informació comercial sobre serveis i productes que en cada moment comercialitzi Estabanell Energia, així com oferir-te novetats, promocions, descomptes, la participació en sorteigs i enquestes, i informació sobre esdeveniments o altres activitats relacionades o organitzades per Estabanell Energia, però únicament si ens has donat el teu consentiment per tal finalitat.

2.1.3 En enquestes i sorteigs, com per exemple; el teu nom i cognoms, número de telèfon, adreça de correo electrònic, adreça postal, interessos, preferències, suggeriments i respostes a enquestes. Utilitzarem les dades que ens facilites per gestionar els nostres sorteigs i demés promocions, així com pel lliurament del corresponent premi, en el seu cas. La base legítima del tractament és el consentiment.
També podrem utilitzar aquestes dades per oferir-te, per qualsevol mitjà, informació comercial sobre serveis i productes que en cada moment comercialitzi Estabanell Energia, així com oferir-te novetats, promocions, descomptes, la participació en sorteigs i enquestes, i informació sobre esdeveniments o altres activitats relacionades o organitzades per Estabanell Energia, però únicament si ens has donat el teu consentiment per tal finalitat.

2.1.4 Trucades del/al nostre servei d’atenció al client, que puguis realitzar o rebre del nostre servei d’atenció al client. En aquest cas les dades que recollim son aquelles que ens puguis proporcionar durant la conversa, com per exemple, el teu nom i cognoms, la teva adreça, el teu correo electrònic, entre altres. Utilitzarem les dades que ens facilitis per gestionar la sol·licitud o incidència comunicada.

T’informem que Estabanell Energia grava les trucades de no clients, ue pugui realitzar o rebre del nostre servei d’atenció al client, amb la finalitat de portar un control de qualitat i per acreditar que ens has donat el teu consentiment per un determinat tractament de dades. La base legítima del tractament és el consentiment.
T’informem que Estabanell Energia grava les trucades de clients, dque pugui realitzar, o rebre el nostre servei d’atenció al client, amb la finalitat de portar un control de qualitat i perquè tenim el interès legítim d’acreditar que ens has donat el teu consentiment per un tractament de dades determinat.
En qualsevol cas, estaràs informat de la gravació de la trucada podent no consentir i finalitzar la trucada. Si no desitges utilitzar la via telefònica pots ser atès presencialment en qualsevol de las oficines d’Estabanell Energia.

2.2 Informació que obtenim de l’ús que fas del lloc web d’Estabanell Energia

Cookies i altre informació que recopilem por mitjans automatitzats. Estabanell Energia utilitza cookies, pròpies i de tercers, pel correcte funcionament de la pàgina web, per recordar les preferències dels usuaris, així com cookies destinades a l’anàlisi de les visites a la pàgina web i per mostrar publicitat relacionada amb les teves preferències de navegació. El tipus de cookies que utilitza Estabanell Energia son:

2.2.1 Cookies tècniques: Son aquelles que permeten a l’usuari la navegació a través de la pàgina web, i la utilització de les diferents opcions o serveis que en ella hi hagi com, per exemple, identificar la sessió, accedir a parts d’accés restringit, realitzar el procés de compra d’una comada o utilitzar elements de seguretat durant la navegació. Si decideixes eliminar aquestes cookies del dispositiu, no podrem garantir el correcte funcionament de la pàgina web. · Cookies de personalització Son aquelles que permeten a l’usuari accedir al servei amb algunes característiques de caràcter general predefinides en funció d’una sèrie de criteris en el terminal de l’usuari, com serien l’idioma, el tipus de navegador a través del que s’accedeix al servei, la configuració regional des d’on s’accedeix al servei, etc.

2.2.2 Cookies d’anàlisi: Son aquelles que ens permeten quantificar el número d’usuaris i així realitzar la mesura i anàlisi estadístic de la utilització que fan els usuaris del servei ofert. Per això s’analitza la seva navegació en la nostra pàgina web amb la finalitat de millorar l’oferta de serveis o productes que li oferim · Cookies publicitàries: Son aquelles que ens permeten la gestió de la forma més eficaç possible de la nostra publicitat, adequant el seu contingut a les preferències de l’usuari, el tipus de terminal des del que accedeix al servei, a las característiques de l’ús que realitza l’usuari dels serveis, etc. Per això analitzem els seus hàbits de navegació a Internet per oferir publicitat relacionada amb els interessos dels seus perfils de navegació.

Estabanell Energia utilitza Google Analyticsper la gestió de las Cookies. Podrem utilitzar eines de rendiment com Google Analitics per mesurar l’eficàcia de la nostra publicitat i determinar la forma en la que els usuaris utilitzen aquest lloc web. Aquestes eines ens permeten recopilar dades tals com la província o el país de residència i el codi postal de procedència dels nostres usuaris, així com les adreces IP dels seus equips.
Per obtenir més informació sobre com utilitzem les cookies i tecnologies similars, i com poder-les bloquejar o desactivar del teu equip, visita la nostra Política de Cookies.

Aquest lloc web no està dirigit a menors i no recopilem intencionadament dades relatives als mateixos. En quan a la contractació de serveis o productes, Estabanell Energia no tractarà dades de menors de edat en cap cas, donat que únicament es permet la contractació d’aquests a persones majors d’edat amb capacitat per actuar en el tràfic jurídic.

Els usuaris del lloc web i dels serveis o productes d’Estabanell Energia han d’abstenir-se de de proporcionar dades de caràcter personal d’altres interessats, excepte que disposin de la pertinent autorització, sempre que els interessats hagin estat prèvia i degudament informats sobre el contingut de la present Política de Privacitat i, en concret, que consenten que les seves dades siguin facilitades a Estabanell Energia per ser tractades conforme a les finalitats que corresponguin.

3. Quant temps conservarem les dades?

Les dades recollides seran tractades única i exclusivament durant el temps necessari i per les finalitats per les que s’hagin recollit en cada moment. Estabanell Energia ha establert diferents terminis de conservació en funció del tipus de dades i la finalitat aplicable al seu tractament. Els terminis aplicables, excepte que s’especifiqui un termini diferent en les Condicions Generals de Contractació del corresponent servei, seran:

Formularis de contacte i de consultes: Les dades seran conservades durant 12 mesos, excepte que s’hagin de conservar bloquejades per l’exercici o la defensa de reclamacions.

Formularis amb finalitats comercials: les dades seran tractades durant la vigència de la relació contractual mentre no es sol·liciti l’oposició per l’interessat o es revoqui el consentiment. Per les dades de persones que no tinguin cap relació contractual amb Estabanell Energia, les dades seran conservades durant 12 mesos, excepte que s’hagin de conservar bloquejades per l’exercici o la defensa de reclamacions.

El contracte de prestació de serveis o productes d’Estabanell Energia: les dades seran conservades mentre es mantingui la relació contractual, més un termini màxim addicional de 10 anys després de la finalització del contracte, en aplicació de la legislació civil, mercantil i fiscal.

En enquestes i sorteigs: les dades seran conservades durant 12 mesos, excepte que s’hagin de conservar bloquejades per l’exercici o la defensa de reclamacions.

Trucades del/al nostre servei d’atenció al client: les dades seran conservades durant 12 mesos, excepte que s’hagin de conservar bloquejades per l’exercici o la defensa de reclamacions.

Gravació de les trucades de no clients: les dades seran conservades durant 12 mesos, excepte que s’hagin de conservar bloquejades per l’exercici o la defensa de reclamacions.

Gravació de les trucades de clients: les dades seran conservades mentre es mantingui la relació contractual, més un termini màxim de 10 anys després de la finalització del contracte, en aplicació de la legislació civil, mercantil i fiscal.

Cookies i d’altre informació que recollim per mitjans automatitzats:
– Banner Acceptació de Cookies: Caducitat 1 any
– Idiomes i traduccions: Caducitat 1 any
– Login i accesos: Caducitat al tancar la sessió
– Twitter a la web: Caducitat 2 anys

4. A quins destinataris es comunicaran les dades?

Les dades necessàries per gestionar l’accés a la xarxa s’han de cedir a l’Empresa Distribuïdora de la zona, i quedaran incorporades al fitxer del Sistema de Informació de Punts de Subministrament, del que és responsable l’empresa distribuïdora, i al que podrà tenis accés la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia, i les empreses comercialitzadores que ho sol·licitin. El client podrà prohibir expressament la difusió d’aquestes dades mitjançant escrit dirigit a l’Empresa Distribuïdora, excepte que es trobi en situació d’impagament, en el que constarà el seu CUPS i la informació de l’impagament.

En cas d’impagament del servei de subministrament d’energia elèctrica, Estabanell Energia podrà cedir les dades relatives a l’impagat a fitxers relatius al compliment o incompliment de les obligacions dineràries.

Estabanell Energia podrà comunicar dades personals a les autoritats competents: fiscals i duaneres, judicials, forces i cossos de seguretat de l’estat, i qualsevol altre destinatari que en funció de la normativa vigent resulti d’aplicació.
Estabanell Energia ha contratado con la empresa LOGALTY SERVICIOS DE TERCERO DE CONFIANZA, S.L. el envío de contratos electrónicos certificados, ambas empresas son nuestras encargadas del tratamiento y únicamente tratarán los datos para las finalidades indicadas.
En qualsevol cas serà necessari comunicar a les entitats financeres i bancàries, les dades pertinents per procedir al cobrament dels serveis o productes.
Podrem compartir les dades personals amb finalitats administratives internes amb qualsevol membre del nostre grup (Grup Estabanell), es a dir, la nosta societat matriu i totes les seves participades.
Estabanell Energia ha contractat com a Encarregat de Tractament l’empresa Logalty Servicios de Terceros de Confianza, S.L., per l’enviament de contractes electrònics, i només amb aquesta finalitat tractaran les seves dades.
Comunicacions comercials: En cas que l’interessat hagi donat el seu consentiment explícit, Estabanell Energia podrà cedir les seves dades personals a les empreses del grup Estabanell, filials i participades, de les quals et donem informació detallada més endavant, amb la finalitat de que aquestes li enviïn per qualsevol mitjà informació comercial sobre els serveis i productes que en cada moment comercialitzin cadascuna de les empreses, així com per oferir novetats, promocions, descomptes, la participació en sortejos i enquestes, i informació sobre esdeveniments o altres activitats relacionades o organitzades per aquestes empreses. Les ofertes comercials estaran relacionades amb el sector de les telecomunicacions, internet, televisió, sector financer, d’assegurances, automoció, combustibles, informàtica, educació, cultura, turístic, de viatges i oci, seguretat, immobiliari, llar, alimentació, regals i consum. El client pot retirar en qualsevol moment el consentiment que hagi atorgat per qualsevol de les finalitats indicades en aquest apartat. Estabanell Energia contracta una eina virtual per l’enviament de comunicacions comercials amb Mail Chimp, empresa certificada sota l’anomenat “Privacy Shield”, tal i com apareix en el següent enllaç: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TO6hAAG&status=Active.

Empreses del grup Estabanell a 25 de maig de 2018:
ESTABANELL Y PAHISA, S.A.
ESTABANELL Y PAHISA MERCATOR, S.A.
ESTABANELL Y PAHISA ENERGIA, S.A.
E-PHOS DIGITAL, S.L.U.

5. Coneix els teus drets en relació a les dades que ens has facilitat

Qualsevol persona té dret a conèixer si Estabanell Energia està tractant o té dades personals seves. No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres a l’adreça de correo electrònic que et facilitem en aquest apartat si vols exercir aquest dret.

Tens dret a accedir, a sol·licitar la rectificació de les dades que siguin inexactes així com a sol·licitar-nos la seva supressió quan, entre d’altres motius, consideris que ja no son necessàries per la finalitat per la que van ser recollides.

En alguns casos podràs oposar-te al tractament de les teves dades, així com a sol·licitar-nos la limitació del tractament, en aquests casos Estabanell Energia només els conservarà pel tractament necessari, com la resolució de queixes i reclamacions. En determinades circumstancies podràs sol·licitar-nos la portabilitat de les teves dades, i en aquest cas les transmetrem directament a qui ens sol·licitis.
Com hem esmentat, quan hagis donat el teu consentiment per tractar les teves dades amb finalitats comercials, aquestes les utilitzarem perquè Estabanell Energia pugui oferir-te, per qualsevol mitjà, informació comercial sobre serveis o productes que en cada moment comercialitzi Estabanell Energia, així com oferir-te novetats, promocions, descomptes, la participació en sorteigs i enquestes, i informació sobre esdeveniments o altres activitats relacionades o organitzades per Estabanell Energia, així doncs si no estàs d’acord amb aquest ús, pots retirar en qualsevol moment el teu consentiment. Així mateix et recordarem aquest dret en cada una de las comunicacions comercials que t’enviem.
Pots exercir aquests drets a l’adreça de correu electrònic lopd@estabanell.cat, La sol·licitud s’haurà d’acompanyar d’una còpia del document oficial que acrediti la identitat del titular de les dades, indicant-nos quin dret vols exercir en relació a les teves dades. Si ho prefereixes pots enviar-nos la teva sol·licitud, juntament amb una còpia del document oficial que acrediti la identitat del titular de les dades, per correu ordinari a la nostra adreça del Carrer Rec, núm. 28, 08401, Granollers, Barcelona. Per favor, no oblidis indicar que es un tema relacionat amb la protecció de dades.
Si no responem satisfactòriament a la teva sol·licitud, pots presentar la reclamació que consideris oportuna davant la Agencia Española de Protección de Datos, que és l’autoritat encarregada de vetllar pel compliment dels teus drets en aquesta matèria, al Carrer Jorge Juan, nº6, 28001, Madrid o al seu lloc web: www.agpd.es